Stichting Kinderfeestje geven

Over ons

Voor veel kinderen is er geen feest als ze jarig zijn en al helemaal niet een feestje met klasgenootjes . Een echt feest met slingers, taart, limonade en vriendjes en vriendinnetjes.
Daar is thuis geen geld voor. Een bijkomend nadeel is dat deze kinderen dan zelf ook niet worden uitgenodigd. Zo kunnen ze ook nog eens in een sociaal isolement terecht komen.

Uit onderzoek blijkt dat ruim 100 kinderen in Smallingerland sociaal worden uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op een sport, niet op muziekles, gaan niet mee met schooluitjes en vieren nooit hun verjaardag. Dit kan niet de bedoeling zijn. Zeker kinderen kunnen er niets aan doen.

Wat willen wij daaraan doen

Kinderfeestje geven wil deze kinderen en hun ouders helpen om deze dag wel mogelijk te maken. We werken nauw samen met de Voedselbank, die precies weet om welke kinderen het gaat. Wij geven de Voedselbank pakketten met daarin alles wat nodig is om een echt feest te geven. Slingers, limonade, uitnodigingen, tafelkleed, bekers en knutselmateriaal. Ruim voor de verjaardag van een kind krijgt het de verjaardagsbox van de Voedselbank en kan het feest voorbereidt worden en thuis gevierd worden.
Daarnaast werken we samen met maatschappelijke organisaties als het CJG (centrum voor jeugd en gezin) die, als het nodig mocht zijn kan assisteren met de voorbereidingen van het feest.

Inspiratie

Onze stichting is geïnspireerd door dat ene meisje wat als gastkind na een kinderfeestje, met na afloop patat en frikandel, de overgebleven patat mee wilde nemen naar huis. Het meisje kon wel naar het kinderfeestje, maar er was thuis geen geld meer om eten te kopen. Dat voelt niet goed. En daar kunnen we wat aan doen. Alle kinderen hebben recht op een kinderfeestje.