Over ons

Na afloop van het kinderfeestje vroeg het meisje: “Omdat ik naar dit feestje mocht is er thuis geen geld voor eten. Mag ik het overgebleven eten mee naar huis?”

Deze vraag hakte er bij Jarig en zijn vrouw Sylvia wel in! Als je geen geld hebt voor een cadeautje dan is er waarschijnlijk ook geen geld voor het geven van een kinderfeestje. Dit heeft ons de ogen doen openen voor de schrijnende situatie waar kinderen in onze gemeente in terecht kunnen komen als er thuis geldproblemen zijn. Zo is het idee ontstaan voor Stichting Kinderfeestje Geven.

Uit onderzoek blijkt dat ruim 1100 kinderen in Smallingerland de kans lopen om sociaal te worden uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede (bron CBS). Ze zitten niet op een sport, niet op muziekles, gaan niet mee met schooluitjes en vieren nooit hun verjaardag. Dit kan en mag niet de bedoeling zijn.

Wat doen wij?

Kinderfeestje geven helpt deze kinderen en hun ouders om deze dag onvergetelijk te maken. Wij stellen pakketten samen voor kinderen om op unieke wijze hun kinderfeestje tot een onvergetelijke herinnering te maken. De basis van het pakket bestaat uit:

  • Slingers
  • Limonade
  • Uitnodigingen
  • Traktatie/lekkers voor tijdens het feestje
  • Daarnaast is er de keuze voor een doe of een knutselpakket waarmee de kinderen zich kunnen vermaken tijdens het feestje.